Energieleveranciers Borger Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Borger vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel aantrekkelijke acties die jij via de sites van aanbieders zoals Essent en Innova Energie ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en snel. Hieronder lees je toepasbare feiten en support ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Borger

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Borger? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en postcode. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens geven de meeste aanbieders een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €155 t/m €250. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Lottum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Borger februari 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Nadien tref jij een overzicht met relevante energiemaatschappijen. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hier tref jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 725 m³
2 personen 2.475 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle erkende providers vergelijken. Van Eneco tot Innova Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €365 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Borger

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Middels energieleverancieractie.nl kun jij rap energieprijzen Borger vergelijken. Vul jouw locatie en ook gas/licht inschatting in en kies binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zekere aanbieder? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en achterhaal eenvoudig de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Tzummarum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Borger?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Borger februari 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Borger? Nu doorzoek jij een ranglijst van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Vattenfall, NLE, Greenchoice maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Oxxio met een verbruik van 2300 kWh t/m 3650 kWh stroom en 1050 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: check wel de condities van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Borger. Zodra het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde leverancier. In deze mail of brief zie jij de prijzen en extra regels (denk hierbij aan leveringkosten, energiebelasting, regiotoeslag, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Het vorige energiecontract zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan normaliter het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. Normaliter gebeurt dit vlak voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot twee weken na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting de eerdere energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Borger. Hiervoor krijg je een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarbij incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Allure Energie aanbieding“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Borger-Odoorn.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Remeha, AWB, Vaillant, Nefit of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je het verbruik van energie vermindert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Borger

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Borger en betaal minder voor gas en licht!