Energieleveranciers Tzummarum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tzummarum vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel aantrekkelijke aanbiedingen die jij via de sites van o.a. Engie of Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en prettig. Hieronder bekijk je nuttige toelichtingen en tips voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Tzummarum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Tzummarum? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en postcode. Eveneens moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien schenken flink wat bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €165 – €280. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Elspeet.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over best een complexe berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tzummarum mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna doorzoek je een overzicht met de goedkoopste energiebedrijven. Je selecteert onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Problemen bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Op deze website vind je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.875 kWh 750 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.925 m³

Alle pakketten

Alle bekende partijen vergelijken. Van E.ON tot aan Vrijopnaam.

Flink besparen op jouw energie

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €405 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Tzummarum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels onze speciale vergelijker kan jij eenvoudig energieprijzen Tzummarum vergelijken. Voer je adres + verbruik in, en bekijk eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zekere aanbieder? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Check nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vergelijk snel de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Nieuwendijk afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Tzummarum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Tzummarum mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Tzummarum? Hieronder vind jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Essent, Greenchoice, Eneco, Vattenfall en natuurlijk Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl met een verbruik van 1550 kWh tot 2950 kWh stroom en 700 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: doorzoek wel de condities van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Tzummarum. Op het moment dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde maatschappij. Hierin vind je de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (denk aan opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat werkende gas & licht pakket wordt opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande maatschappij. Dikwijls dien je dit te doen iets voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Tzummarum. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Voorts incasseer jij jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “vergelijk tarieven Vrijopnaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Nefit, Atag, Vaillant, AWB of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Tzummarum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Tzummarum en bezuinig op gas en licht!