Energieleveranciers Blauwhuis Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Blauwhuis vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel speciale welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere Anode Energie en UnitedConsumers kunt gebruiken. Het oversluiten gaat moeiteloos en probleemloos. Hier bekijk je handige toelichtingen en adviezen ter ondersteuning bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Blauwhuis

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Blauwhuis? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en woning. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast schenken de meeste organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €115 tot €250. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Lippenhuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft best een complexe berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Blauwhuis juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarop volgt een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo doorgevoerd. Moeite bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hieronder vind je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.000 m³

Alle aanbieders

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Powerpeers.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €345 per jaar.

Gelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Blauwhuis

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze tool kunnen jullie direct energieprijzen Blauwhuis vergelijken. Geef je woongegevens + stoom/gas verbruik in en bekijk rap de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en check snel de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Tjalleberd afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Blauwhuis?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Blauwhuis juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Blauwhuis? Hier check je een ranglijst van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Essent en ook Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie op basis van een verbruik van 1850 kWh – 3600 kWh stroom en 800 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over je leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: check wel de condities van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Blauwhuis. Zodra je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe organisatie. Aan de hand daarvan vind jij de kosten en bijkomende kosten (denk aan leveringkosten, energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Het actuele energiepakket wordt beëindigd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige maatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit vlak voor het moment van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” leverancier speelt de standen door aan je voormalige energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Blauwhuis. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Voorts krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Greenchoice variabel tarief“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken manieren zijn wind en zon (stroom). Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Remeha, Nefit, Atag, AWB of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Blauwhuis

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Blauwhuis en bespaar op gas en licht!