Energieleveranciers Blauwestad Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Blauwestad vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij onder andere E.ON en UnitedConsumers kan scoren. Overstappen gaat makkelijk en is zo gepiept. Op deze website lees je nuttige aanwijzingen en support dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Blauwestad

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Blauwestad? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en woning. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Deze bepalen slechts deels de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Tevens hanteren enkele bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €120 tot +/- €205. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Lioessens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aardig moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Blauwestad april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Daarna volgt een tabel met beschikbare energieleveranciers. Je selecteert vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel geregeld. Advies nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Hier tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.850 kWh 700 m³
2 personen 2.350 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.000 m³

Compleet aanbod

Alle bekende partijen vergelijken. Van Allure Energie tot Vattenfall.

Altijd de laagste prijs

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €255 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Blauwestad

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via de vergelijker kan men ogenblikkelijk energieprijzen Blauwestad vergelijken. Voer je adres en ook verbruiksgegevens in, en vind onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vergelijk onmiddellijk de beste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Tjalhuizum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Blauwestad?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Blauwestad april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Blauwestad? Op deze pagina vind je een opsomming met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Greenchoice, Vattenfall, Eneco + Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1800 kWh t/m 4400 kWh stroom en 950 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument ben je vrij om te kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: doorzoek ten alle tijde de opgestelde regels van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Blauwestad. Nadat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe aanbieder. In deze mail of brief lees je alle tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude pakket wordt opgezegd. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe maatschappij. Dikwijls wordt dit van je gevraagd vlak voor de ingangsdatum, echter soms ook tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Blauwestad. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verhogen. Daarbij ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “Fenor variabel tarief“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal leveranciers maken hier graag gebruik van. De organisaties kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op het dak of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Oldambt.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij de energievraag kunt terugdringen kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Blauwestad

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Blauwestad en bezuinig op gas en licht!