Energieleveranciers Bern Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bern vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve welkomstkortingen die jij via de sites van bijv. Allure Energie en Qwint kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en vlug. Op deze website vergaar je functionele feiten en handreikingen t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Bern

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Bern? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en postcode. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele de energierekening. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder gunnen flink wat maatschappijen een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €120 t/m €260. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Lexmond.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om best een flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bern juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend vind je een lijst met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Problemen bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.975 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.700 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle grote organisaties vergelijken. Van DELTA tot aan HVC.

Besparen op de energienota

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €465 per jaar.

A la minute overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Bern

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. de vergelijker kunnen jullie snel energieprijzen Bern vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruiksgegevens in, en selecteer vlug de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en bekijk vlug de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Teroele afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Bern?

 1. Geef jouw postcode door (Gelderland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Bern juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Bern? Op de site vind je een lijstje met beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Essent, NLE, Vattenfall, Greenchoice maar uiteraard ook Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Oxxio uitgaande van een verbruik van 1600 kWh tot 3000 kWh stroom plus 1250 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij je energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: doorzoek wel de voorwaarden van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Bern. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde organisatie. Daarin bekijk je de kosten en condities (denk hierbij aan opslag duurzame energie, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Jullie actuele energiepakket zal worden opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energieaanbieder. Normaal gesproken dien je dit te doen een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige leverancier geeft dit door aan jouw oude aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Bern. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Bovendien krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “Enexis 3 jaar contract“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zon en wind (energie). Het gros van de energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Zaltbommel.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Gelderland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Bern

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Bern en betaal minder voor gas en licht!