Energieleveranciers Bergen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bergen vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle aantrekkelijke aanbiedingen die jij via de sites van aanbieders zoals Fenor of HVC kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Hieronder lees je handige informatie en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Bergen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Bergen? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en locatie. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens schenken flink wat maatschappijen een flinke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €160 tot €220. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Lent.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aanzienlijk flinke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bergen mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Daarna vind je een resultatenpagina met de beste energie aanbieders. Je treft gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten rond gemaakt. Moeite bij het inschatten van jouw verbruik? Hier bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 700 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 1.900 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare providers vergelijken. Van Energieflex tot aan Vrijopnaam.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €335 per jaar.

Gelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Bergen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan je moeiteloos energieprijzen Bergen vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook gas/licht inschatting in en bekijk ogenblikkelijk het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaald pakket? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en bekijk meteen de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Ter Apelkanaal afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Bergen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Limburg)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Bergen mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Bergen? Onder dit stukje doorzoek jij een aantal van beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, Essent maar uiteraard ook ENGIE, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie berekend met een consumptie van 2400 kWh – 4500 kWh stroom en 1400 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: controleer altijd de condities van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Bergen. Als het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde maatschappij. In deze mail of brief tref jij afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan aansluitkosten, verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw lopende energiecontract wordt beëindigd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf gewoonlijk het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energiemaatschappij. Gewoonlijk doe je dit een paar dagen voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder geeft dit door aan de “vroegere” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Bergen. Hiervoor krijg je een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “MAIN Energie 3 jaar contract“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Denk aan een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Veel energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De aanbieders kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Bergen.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Limburg.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie minimaliseert kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Bergen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Bergen en betaal minder voor gas en licht!