Energieleveranciers Lent Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Lent vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle unieke welkomstkortingen die je niet via de website van bijvoorbeeld Eneco en Leon Zeewolde ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en prettig. Hieronder lees je functionele details en adviezen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Lent

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Lent? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: verbruik (kWh en m3) en postcode. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien schenken de meeste bedrijven een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €145 – €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Venhorst.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Lent mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Daarna check je een resultatenpagina met relevante energie aanbieders. Jij kiest meteen de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel geregeld. Moeite bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hier vind je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 2.000 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 2.050 m³

Alle pakketten

Alle grote providers vergelijken. Van Essent tot HVC.

Makkelijk besparen op energie

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €255 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Lent

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kun jij moeiteloos energieprijzen Lent vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en vind binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zeker pakket? Selecteer dan de merkpagina. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen rechts en vind onmiddellijk de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Easterlittens afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Lent?

 1. Voer jouw locatie in (Gelderland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Lent mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Lent? Op energieleverancieractie.nl lees je een lijstje met veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, NLE, Essent, Vattenfall en natuurlijk Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2450 kWh – 2650 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jullie actuele leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: achterhaal altijd de opgestelde regels van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Lent. Nadat het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde leverancier. In dit schrijven lees jij de kosten en kleine lettertjes (onder andere regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Je vorige contract wordt opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je verhuizen? Jij zult dan in de regel het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige energieleverancier. Doorgaans moet dit zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier speelt de standen door aan je voormalige energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Lent. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Ook incasseren jullie de eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “aanbiedingen van Greenchoice“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op het dak of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Nijmegen.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Gelderland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Lent

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Lent en betaal minder voor gas en licht!