Energieleveranciers Bantega Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bantega vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel exclusieve acties die jij via de sites van onder andere Engie en NLE kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en snel. Hier lees je praktische details en adviezen bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Bantega

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Bantega? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dit beïnvloed maar in kleine mate de energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: opslag duurzame energie, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Tevens bieden enkele organisaties een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €80 tot +/- €290. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Lage Zwaluwe.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een aanzienlijk ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bantega mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan vind je een lijst met de beste energieleveranciers. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo rond gemaakt. Moeite bij het schatten van je gas & licht gebruik? Hier check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.975 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.100 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van E.ON tot Powerpeers.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €415 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Bantega

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze zoekmachine kun je eenvoudig energieprijzen Bantega vergelijken. Vul postcode + huisnummer en energieverbruik in en bekijk binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer weten over een zekere aanbieder? Klik dan op de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en bekijk meteen de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Steggerda afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Bantega?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Bantega mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Bantega? Op de site lees je een tabel met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Greenchoice, Eneco, NLE en natuurlijk Oxxio, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie met een verbruik van 1600 kWh tot 3000 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: doorzoek uiteraard de voorwaarden van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Bantega. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energieaanbieder. Daarin zie jij de prijzen en regelgeving (onder andere regiotoeslag, aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Jullie huidige pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energiemaatschappij. Gewoonlijk dien je dit te doen vlak voor de ingangsdatum, maar het kan ook best 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energieleverancier geeft dit door aan jouw oude energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Bantega. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Daarbij ontvang je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “Engie 1 jaar contract“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energiemaatschappijen doen hier aan mee. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je jouw eigen verbruik weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Bantega

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Bantega en betaal minder voor gas en licht!