Energieleveranciers Azewijn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Azewijn vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek speciale welkomstacties die jij via de sites van bedrijven als Energieflex en Innova Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Op deze website bekijk je bruikbare gegevens en support dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Azewijn

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Azewijn? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast schenken de meeste leveranciers een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €110 tot €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Kortehemmen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aanzienlijk complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Azewijn mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarop check je een resultatenpagina met de meest voordelige energiecontracten. Je ontdekt handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hier vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 675 m³
2 personen 2.150 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.100 kWh 1.950 m³

Compleet aanbod

Alle bekende partijen vergelijken. Van Fenor tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €505 per jaar.

Een snelle overstap

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Azewijn

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Middels energieleverancieractie.nl kunnen jullie direct energieprijzen Azewijn vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruik in, en zoek onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer info over een zeker contract? Selecteer dan de merkpagina. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan rechts en check direct de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Spaubeek afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Azewijn?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Gelderland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Azewijn mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Azewijn? Op de site check je een opsomming met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 2300 kWh t/m 4200 kWh stroom plus 1150 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van je energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: doorzoek ten alle tijde de voorschriften van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Azewijn. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van de nieuwe leverancier. In dit schrijven bekijk je de overeengekomen kosten en extra regels (bijvoorbeeld energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Dat huidige energiepakket wordt beëindigd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: ga je van woning wisselen? Jij zult dan normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” aanbieder. Normaal gesproken dien je dit te doen zo’n week voor de datum van overstap, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier speelt de standen door aan je voormalige leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Azewijn. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Daarnaast krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “NLE contract afsluiten“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn opties zijn windenergie en zonne-energie. De meeste leveranciers doen hier aan mee. De aanbieders bestellen windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Montferland.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Gelderland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Azewijn

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Azewijn en bespaar op gas en licht!