Energieleveranciers Annerveenschekanaal Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Annerveenschekanaal vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle unieke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Eneco en Vandebron kunt vinden. Overstappen gaat handig en rap. Hieronder vergaar je functionele details en handreikingen t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Annerveenschekanaal

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Annerveenschekanaal? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gasverbruik en postcode. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien geven sommige organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €85 tot +/- €280. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Klundert.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Annerveenschekanaal april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Aansluitend doorzoek je een lijst met de goedkoopste energiecontracten. Je selecteert à la minute de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op de site vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 725 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Clean Energy tot aan Pure Energie.

Makkelijk besparen op energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Direct overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Annerveenschekanaal

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van de vergelijker kun jij vlug energieprijzen Annerveenschekanaal vergelijken. Voer je adres en verbruiksgegevens in, en bekijk meteen het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Klik dan op site van de leverancier. Check nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en vind snel de beste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Smakt afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Annerveenschekanaal?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Annerveenschekanaal april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Annerveenschekanaal? Nu vind je een tabel met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall en natuurlijk Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie op basis van een verbruik van 1750 kWh t/m 3500 kWh stroom en 1200 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: doorzoek uiteraard de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Annerveenschekanaal. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe aanbieder. In dit schrijven tref je de overeengekomen kosten en condities (denk hierbij aan aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je gratis en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het lopende pakket wordt beëindigd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Meestal dien je dit te doen zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” leverancier stuurt de standen door naar jouw oude leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Annerveenschekanaal. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Tevens krijg je een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “RENDO Netwerken contract“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Onder andere een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante opties zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle aanbieders van energie doen hier aan mee. De maatschappijen reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Aa en Hunze.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je het verbruik van energie minimaliseert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Annerveenschekanaal

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Annerveenschekanaal en betaal minder voor gas en licht!