Energieleveranciers Anloo Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €315 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Anloo vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel exclusieve welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Huismerk Energie en Vrijopnaam ontvangt. Overstappen van energie gaat handig en probleemloos. Hieronder vind jij handige informatie en adviezen voor het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Anloo

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Anloo? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en adres. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien bieden flink wat organisaties een hoge welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €185 tot +/- €255. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Kloosterburen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Anloo juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Hierna tref jij een resultatenpagina met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is zo geregeld. Hulp nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op de site tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.875 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 1.900 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire organisaties vergelijken. Van E.ON tot en met MAIN Energie.

Een lagere energierekening

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €355 per jaar.

Probleemloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Anloo

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. onze tool kan jij meteen energieprijzen Anloo vergelijken. Geef je woongegevens & energieverbruik in en vind binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zeker contract? Klik dan op site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vind eenvoudig de meest geschikte of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Sloten afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Anloo?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Anloo juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Anloo? Op deze pagina vind jij een aantal van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Greenchoice, NLE, Eneco, Pure Energie maar uiteraard ook Qurrent, Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2050 kWh – 3450 kWh stroom en 700 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: bekijk uiteraard de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Anloo. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande organisatie. In dit schrijven tref je de prijzen en kleine lettertjes (zoals energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Dat oude energiepakket wordt opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande maatschappij. In de meeste gevallen gebeurt dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieaanbieder stuurt de standen door naar de “vroegere” leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Anloo. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarbij krijg je te maken met de eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “Enduris contract“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste opties zijn zon en wind (energie). De meeste aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De aanbieders importeren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Aa en Hunze.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw eigen verbruik minimaliseert heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Anloo

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Anloo en bezuinig op gas en licht!