Energieleveranciers Alteveer Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Alteveer vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke aanbiedingen die jij via de sites van aanbieders zoals Eneco of MAIN Energie ontvangt. Overstappen van energie gaat simpel en prettig. Op deze pagina vergaar je functionele aanwijzingen en tips ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Alteveer

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Alteveer? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en postcode. Ook moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien bieden flink wat aanbieders een flinke welkomstkorting voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €80 t/m €255. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Katwijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aardig ingewikkelde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Alteveer juni 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend check je een opsomming met relevante energieleveranciers. Jij kiest eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time gepiept. Problemen bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site vind je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.925 kWh 675 m³
2 personen 2.200 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Engie tot Leon Zeewolde.

Altijd de laagste prijs

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €235 per jaar.

Een snelle overstap

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Alteveer

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van energieleverancieractie.nl kun jij moeiteloos energieprijzen Alteveer vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruiksgegevens in, en kies à la minute het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zekere leverancier? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en achterhaal ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Sint Joost afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Alteveer?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Alteveer juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Alteveer? Onder dit stukje lees je een tabel met gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, Essent, Pure Energie, Eneco + ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio op basis van een verbruik van 2100 kWh tot 3600 kWh stroom plus 750 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: bekijk altijd de voorschriften van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Alteveer. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde leverancier. In deze mail of brief vind je afgesproken prijzen en regelgeving (onder andere regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Het vorige contract wordt opgezegd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energiemaatschappij. In de meeste gevallen moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier communiceert dit weer richting de eerdere energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Alteveer. Ze sturen jou hiervan een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verlagen. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “E.ON contract“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Veel energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De organisaties bestellen zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op het dak of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente De Wolden.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Intergas, Atag, AWB, Remeha of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je jouw eigen verbruik kunt terugdringen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Alteveer

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Alteveer en betaal minder voor gas en licht!