Energieleveranciers Alphen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €315 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Alphen vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Essent of Vandebron kunt gebruiken. Het oversluiten gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl vind je toepasbare informatie en support voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Alphen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Alphen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en postcode. Daarnaast moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Deze bepalen slechts deels de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder geven sommige leveranciers een flinke welkomstkorting bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €125 tot €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Kats.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Alphen april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan doorzoek je een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het invullen van gas en stroom verbruik? Op deze website tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 725 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle populaire providers vergelijken. Van Greenchoice tot Leon Zeewolde.

Altijd de laagste prijs

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Alphen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van de vergelijker kan je moeiteloos energieprijzen Alphen vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en zoek snel de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Ga dan verder naar de merkpagina. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en check binnen no-time de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Sint Jansklooster afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Alphen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Alphen april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Alphen? Op deze website check je een lijstje met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Essent maar ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Oxxio berekend met een consumptie van 2250 kWh – 3750 kWh stroom en 850 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: achterhaal ten alle tijde de voorwaarden van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Alphen. Nadat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de aankomende energiemaatschappij. Daarin zie jij de overeengekomen kosten en condities (denk hierbij aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het actuele pakket wordt stopgezet. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energieaanbieder. Gewoonlijk doe je dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieleverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Alphen. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Voorts krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “De Vastelastenbond contract“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante manieren zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De aanbieders reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Alphen-Chaam.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Alphen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Alphen en betaal minder voor gas en licht!