Energieleveranciers Akmarijp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Akmarijp vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel tijdelijke welkomstacties die je niet via de website van aanbieders zoals Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Het oversluiten gaat makkelijk en snel. Op deze website vind je toepasbare informatie en adviezen ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Akmarijp

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Akmarijp? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook bieden enkele leveranciers een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €155 – €205. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Kaard.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over nogal een moeilijke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Akmarijp mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Hierna check je een overzicht met de beste energiemaatschappijen. Je ontdekt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Problemen bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.950 m³

Alle organisaties

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Greenchoice tot aan Qwint.

Vind het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Akmarijp

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. de vergelijker kan jij ogenblikkelijk energieprijzen Akmarijp vergelijken. Vul postcode + huisnummer & stoom/gas verbruik in en zoek vlug de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zeker contract? Dit vind je in site van de leverancier. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en bekijk direct de “groenste” of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Siddeburen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Akmarijp?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Akmarijp mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Akmarijp? Hier check je een tabel met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, NLE, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maar ook Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 1900 kWh tot 3100 kWh stroom plus 750 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw huidige leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de condities van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Akmarijp. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen energieaanbieder. Daarin tref je de geldige tarieven en condities (zoals leveringkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie huidige energiepakket zal worden opgezegd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe maatschappij. In de meeste gevallen moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Akmarijp. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarnaast incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Vrijopnaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante opties zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Intergas, Atag, Vaillant, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je jouw energieconsumptie weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Akmarijp

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Akmarijp en betaal minder voor gas en licht!