Energieleveranciers Akkrum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Akkrum vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek speciale welkomstacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Energieflex en Leon Zeewolde kunt vinden. Overstappen gaat makkelijk en rap. Hier vind jij nuttige feiten en adviezen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Akkrum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Akkrum? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en postcode. Verder moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Verder verstrekken enkele bedrijven een gulle welkomstkorting voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €175 – €205. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Kaag.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is best een gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Akkrum juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Aansluitend volgt een tabel met relevante energiecontracten. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is zo geregeld. Advies nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hier vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 675 m³
2 personen 2.300 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.925 m³

Alle pakketten

Alle bekende partijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Leon Zeewolde.

Besparen op de energienota

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €395 per jaar.

Razendsnel overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Akkrum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door middel van onze zoekmachine kun jij direct energieprijzen Akkrum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruiksgegevens in, en kies vlug de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zeker pakket? Dat is te vinden in de merkpagina. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en bekijk onmiddellijk de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Sijbrandahuis afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Akkrum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Akkrum juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Akkrum? Onder dit stukje lees je een lijstje met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie maar uiteraard ook Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2250 kWh t/m 3750 kWh stroom plus 750 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: check uiteraard de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Akkrum. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energieaanbieder. Aan de hand daarvan zie je de geldige tarieven en voorwaarden (zoals energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw actuele energiecontract zal worden beëindigd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige maatschappij. Dikwijls doe je dit iets voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen na de overstapdatum. De nieuwe aanbieder stuurt de standen door naar jouw oude aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Akkrum. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verlagen. Daarnaast krijg je te maken met de eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Vandebron“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn wind en zon (stroom). Bijna alle aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De leveranciers reserveren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Heerenveen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Akkrum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Akkrum en bespaar op gas en licht!