Energieleveranciers Abbenes Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Abbenes vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek unieke welkomstacties die je niet via de website van aanbieders zoals Allure Energie of Innova Energie ontvangt. Overstappen gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina vergaar je nuttige aanwijzingen en adviezen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Abbenes

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Abbenes? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met aspecten als: gas- en stroom consumptie en woning. Uiteraard moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien bieden sommige aanbieders een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 tot €190. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Jirnsum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft best een flinke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Abbenes mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Vervolgens doorzoek je een lijst met beschikbare energie aanbieders. Je selecteert gemakkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op deze pagina vind je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 625 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Engie tot Qwint.

Het goedkoopste contract

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Gelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Abbenes

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van de vergelijker kun je binnen no-time energieprijzen Abbenes vergelijken. Geef je woongegevens + energieverbruik in en kies à la minute de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Check nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vergelijk ogenblikkelijk de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Schoonoord afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Abbenes?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Abbenes mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Abbenes? Hieronder vind je een aantal van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, NLE + Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Oxxio berekend met een consumptie van 1600 kWh – 3150 kWh stroom en 1250 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: achterhaal zeker even de condities van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Abbenes. Zodra het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande aanbieder. Daarin bekijk jij alle tarieven en condities (denk aan energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Het actuele gas en stroom pakket wordt opgezegd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe leverancier. In de meeste gevallen doe je dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstap. Jouw toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting de “vroegere” energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Abbenes. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Ook ontvang je een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Huismerk Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Onder andere een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen reserveren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Haarlemmermeer.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw eigen verbruik kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Abbenes

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Abbenes en betaal minder voor gas en licht!