Energieleveranciers Abbega Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Abbega vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Budget Energie of Powerpeers kan scoren. Het oversluiten gaat handig en probleemloos. Hier vind je handige toelichtingen en hulp bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Abbega

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Abbega? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en locatie. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook hanteren flink wat aanbieders een gulle welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 – €200. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Jannum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aardig complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Abbega mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Daarop tref jij een tabel met de beste energiebedrijven. Je ontdekt direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten geregeld. Hulp nodig bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hier detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 700 m³
2 personen 2.100 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van DELTA tot HVC.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Abbega

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van onze tool kun jij ogenblikkelijk energieprijzen Abbega vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en selecteer snel de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zeker contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en check meteen de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Schoonebeek afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Abbega?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Abbega mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Abbega? Op deze website check je een ranglijst van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Essent, Vattenfall, NLE maar uiteraard ook Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE met een verbruik van 2500 kWh t/m 4050 kWh stroom en 850 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: check wel de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Abbega. Als het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen energieaanbieder. In deze mail of brief lees jij de kosten en extra regels (zoals regiotoeslag, netbeheerkosten, verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Jouw werkende energiepakket wordt stopgezet. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. Meestal wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Abbega. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Voorts krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “Essent“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn opties zijn wind en zon (stroom). Veel van de energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De organisaties importeren zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, Remeha, Nefit, Atag of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik kunt terugdringen heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Abbega

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Abbega en bespaar op gas en licht!