Energieleveranciers Zuid-Holland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zuid-Holland vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle exclusieve acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Budget Energie of NLE kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl bekijk je bruikbare informatie en tips dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Zuid-Holland

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Zuid-Holland? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door factoren als: energieverbruik en woning. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Daarnaast verstrekken sommige leveranciers een gulle welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €160 – €250. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken IJhorst.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aanzienlijk moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zuid-Holland mei 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend tref jij een opsomming met de beste energiebedrijven. Je treft handig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gepiept. Tips gebruiken bij het invullen van gas en stroom verbruik? Op de site tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.825 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Innova Energie.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €375 per jaar.

Razendsnel overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Zuid-Holland

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van energieleverancieractie.nl kan jij probleemloos energieprijzen Zuid-Holland vergelijken. Voer je adres en gas/licht inschatting in en zoek meteen het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en ontdek ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Scherpenzeel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Zuid-Holland?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Zuid-Holland mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Zuid-Holland? Hieronder doorzoek jij een opsomming met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice + ENGIE, Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers met een verbruik van 1700 kWh tot 3050 kWh stroom plus 950 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jullie actuele energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: controleer altijd de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Zuid-Holland. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de gekozen leverancier. In deze mail of brief tref je de geldige tarieven en condities (denk hierbij aan verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Jullie werkende gas & licht pakket wordt opgezegd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige aanbieder. Doorgaans wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de overstap. Jouw aanstaande aanbieder stuurt de standen door naar de “vroegere” energiemaatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Zuid-Holland. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bewerken. Voorts krijg jij een eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “actie Vrijopnaam“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De bedrijven reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Zuid-Holland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra jij de energievraag weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Zuid-Holland

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Zuid-Holland en betaal minder voor gas en licht!