Energieleveranciers IJhorst Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in IJhorst vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel unieke acties die jij niet via de normale weg bij o.a. Energieflex en UnitedConsumers kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en prettig. Op deze pagina doorzoek jij praktische toelichtingen en support bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier IJhorst

Wat is het beste adres voor goedkope energie in IJhorst? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en woning. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien geven de meeste leveranciers een hoge welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €185 tot €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Stampersgat.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aanzienlijk ingewikkelde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in IJhorst mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Nadien check je een opsomming met de beste energiebedrijven. Je treft vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Hier tref jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.975 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle bekende providers vergelijken. Van Greenchoice tot aan NLE.

Makkelijk besparen op energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €265 per jaar.

Een snelle overstap

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in IJhorst

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van energieleverancieractie.nl kan jij à la minute energieprijzen IJhorst vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook gas/licht inschatting in en zoek onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en vind eenvoudig de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Bunde afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in IJhorst?

 1. Voer jouw locatie in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in IJhorst mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in IJhorst? Op de site vind je een tabel met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Essent, NLE, Eneco, Pure Energie maar uiteraard ook Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2100 kWh t/m 2700 kWh stroom en 700 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: controleer wel de voorschriften van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in IJhorst. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de aankomende energieleverancier. In dit schrijven zie jij de prijzen en extra regels (bijvoorbeeld netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Je vorige pakket wordt stopgezet. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf in de meeste gevallen het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe aanbieder. In de meeste gevallen moet dit een paar dagen voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan de “vroegere” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in IJhorst. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarnaast ontvangen jullie een eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “overstappen naar Vandebron“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de leveranciers doen hier aan mee. De organisaties kopen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Staphorst.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Remeha, Nefit, Atag, Intergas of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw eigen verbruik minimaliseert heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in IJhorst

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in IJhorst en bezuinig op gas en licht!