Energieleveranciers Zoetermeer Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zoetermeer vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel tijdelijke kortingsacties die men standaard niet bij onder andere Allure Energie of NLE kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en vlug. Op energieleverancieractie.nl bekijk je nuttige feiten en adviezen ter ondersteuning bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Zoetermeer

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Zoetermeer? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: energieconsumptie en woonplaats. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast hanteren flink wat organisaties een royale welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €165 tot €220. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Hoog-Keppel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is best een ingewikkelde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zoetermeer april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna doorzoek je een opsomming met de goedkoopste energiebedrijven. Je vindt zo snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Advies nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hier vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 600 m³
2 personen 2.175 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle bekende partijen vergelijken. Van DELTA tot aan Innova Energie.

Makkelijk besparen op energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Zoetermeer

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door de vergelijker kan je eenvoudig energieprijzen Zoetermeer vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruiksgegevens in, en vind eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer details over een zekere aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en bekijk vlug de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Ruinen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Zoetermeer?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Zoetermeer april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Zoetermeer? Hier check je een aantal van beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Essent, NLE + ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Qurrent met een verbruik van 1750 kWh t/m 3600 kWh stroom en 850 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: doorzoek zeker even de voorwaarden van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Zoetermeer. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe energieaanbieder. In dit schrijven tref jij de prijzen en regelgeving (denk aan regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Dat oude gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan doorgaans het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande maatschappij. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Zoetermeer. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Bovendien krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “oversluiten Vattenfall“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. De meeste energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De bedrijven bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Zoetermeer.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Remeha, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Zuid-Holland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Zoetermeer

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Zoetermeer en betaal minder voor gas en licht!