Energieleveranciers Zeijerveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zeijerveen vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek speciale welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijv. Anode Energie of MAIN Energie kan scoren. Overstappen van energie gaat simpel en snel. Op deze pagina vind jij nuttige toelichtingen en adviezen ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Zeijerveen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Zeijerveen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energienota. Controleer maar de energie jaarrekening: verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: het telt allemaal mee. Daarnaast schenken flink wat bedrijven een flinke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €100 tot €210. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Hoevelaken.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een behoorlijk complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zeijerveen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens vind je een lijst met relevante energie aanbieders. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten geregeld. Problemen bij het invullen van jouw energieconsumptie? Hierna vind je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.350 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle grote providers vergelijken. Van De Vastelastenbond tot Leon Zeewolde.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €355 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Zeijerveen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door energieleverancieractie.nl kun je eenvoudig energieprijzen Zeijerveen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruik in, en vind ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en vind rap de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Roggel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Zeijerveen?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Zeijerveen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Zeijerveen? Hieronder lees je een tabel met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Essent maar uiteraard ook Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 1550 kWh tot 2700 kWh stroom en 1150 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: controleer ten alle tijde de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Zeijerveen. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande energieaanbieder. Daarin vind je de prijzen en voorwaarden (zoals verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Je huidige energiepakket zal worden beëindigd. Normaliter krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je verhuizen? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige aanbieder. Doorgaans gebeurt dit een paar dagen voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige leverancier geeft dit door aan je voormalige energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Zeijerveen. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verlagen. Tevens ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “oversluiten Budget Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De bedrijven bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Assen.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Remeha, Atag, AWB, Intergas of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik minimaliseert kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Zeijerveen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Zeijerveen en bezuinig op gas en licht!