Energieleveranciers Zaandijk Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zaandijk vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel exclusieve welkomstacties die je niet via de website van bijv. Allure Energie of NLE ontvangt. Overstappen gaat eenvoudig en zonder problemen. Op deze pagina vergaar je bruikbare gegevens en hulp ten behoeve van het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Zaandijk

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Zaandijk? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gas consumptie en postcode. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de energienota. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder bieden enkele leveranciers een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €80 tot €265. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Hijum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is nogal een gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zaandijk april 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarna doorzoek je een resultatenpagina met de beste energieleveranciers. Jij kiest direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen no-time doorgevoerd. Advies nodig bij het doorgeven van jouw verbruik? Op deze pagina bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.025 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Qurrent.

Bekijk het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €285 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Zaandijk

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van onze zoekmachine kan je meteen energieprijzen Zaandijk vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruik in, en selecteer rap de goedkoopste leverancier. Meer weten over een zeker pakket? Ga dan verder naar de merkpagina. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en check ogenblikkelijk de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Rijpwetering afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Zaandijk?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Zaandijk april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Zaandijk? Op deze website vind je een aantal van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Essent, NLE, Pure Energie maar ook Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2050 kWh tot 3650 kWh stroom en 750 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: bekijk wel de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Zaandijk. Als je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende aanbieder. In deze mail of brief zie jij de kosten en kleine lettertjes (zoals regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jullie huidige contract wordt stopgezet. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige energieaanbieder. Normaliter gebeurt dit iets voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Zaandijk. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Voorts krijg je een eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “overstappen Qurrent“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Zaanstad.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Remeha, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra je jouw eigen verbruik weet te beperken kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Zaandijk

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Zaandijk en bezuinig op gas en licht!