Energieleveranciers Yde Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Yde vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek speciale kortingsacties die men standaard niet bij bedrijven als Clean Energy of Vandebron kan afsluiten. Overstappen van energie gaat simpel en zonder problemen. Op deze website lees je handige gegevens en hulp dat je kunt gebruiken bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Yde

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Yde? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: gas- en stroom consumptie en woning. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, verbruikskosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien verstrekken sommige bedrijven een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €110 – €235. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Hezingen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aanzienlijk complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Yde mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Daarop volgt een overzicht met relevante energiebedrijven. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Tips gebruiken bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze pagina vind jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.875 kWh 700 m³
2 personen 2.300 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.525 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Fenor tot Powerpeers.

Besparen op de energienota

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €255 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Yde

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via energieleverancieractie.nl kunnen jullie binnen no-time energieprijzen Yde vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruik in, en kies eenvoudig het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zeker pakket? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en check ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Rien afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Yde?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Yde mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Yde? Op energieleverancieractie.nl vind jij een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Vattenfall, NLE, Essent, Eneco en ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent met een verbruik van 2450 kWh t/m 2550 kWh stroom plus 950 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: achterhaal altijd de condities van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Yde. Als je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende energiemaatschappij. In dit schrijven bekijk jij afgesproken prijzen en extra regels (denk hierbij aan netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je gratis en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Het werkende contract wordt opgezegd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf doorgaans de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. Normaal gesproken moet dit vlak voor de datum van overstap, maar het kan ook best een paar dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Yde. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Daarnaast krijg je een eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “overstappen MAIN Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zon en wind (energie). Veel energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Tynaarlo.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Yde

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Yde en bespaar op gas en licht!