Energieleveranciers Rien Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rien vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle tijdelijke aanbiedingen die jij via de sites van bijv. Allure Energie en Vandebron kunt gebruiken. Het oversluiten gaat handig en snel. Op energieleverancieractie.nl vergaar je toepasbare gegevens en hulp t.b.v. het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rien

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Rien? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en postcode. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dit beïnvloed slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, vastrecht, energiebelasting: het telt allemaal mee. Verder verstrekken enkele organisaties een hoge welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €110 tot +/- €290. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Blaricum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft nogal een gecompliceerde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rien mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan tref jij een overzicht met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten gedaan. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw verbruik? Op de site check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 600 m³
2 personen 2.300 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.800 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke partijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan Vrijopnaam.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €295 per jaar.

Een snelle overstap

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Rien

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij de vergelijker kan men probleemloos energieprijzen Rien vergelijken. Vul jouw locatie en ook gas/licht inschatting in en zoek meteen het goedkoopste pakket. Meer weten over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vind meteen de beste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Koningsbosch afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Rien?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Rien mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Rien? Op deze website lees je een ranglijst van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Eneco, Vattenfall, NLE en ook Qurrent, ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1700 kWh t/m 4350 kWh stroom en 1200 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij je energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: achterhaal uiteraard de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Rien. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de nieuwe energiemaatschappij. Aan de hand daarvan tref jij de overeengekomen kosten en extra regels (zoals netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht, energiebelasting, leveringkosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie actuele gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Rien. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Ook incasseer jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “gas van Fenor“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Onder andere gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante opties zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen reserveren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Littenseradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie weet te beperken kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Rien

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Rien en betaal minder voor gas en licht!