Energieleveranciers Wons Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €615 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wons vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel unieke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Eneco en Qwint kunt vinden. Overstappen gaat eenvoudig en snel. Hieronder bekijk je handige gegevens en tips ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wons

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Wons? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: energieverbruik en locatie. Ook moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder schenken sommige maatschappijen een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €80 t/m €275. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Herpt.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met best een gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wons juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Daarna check je een opsomming met beschikbare energieleveranciers. Je ontdekt meteen de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is zo doorgevoerd. Problemen bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 700 m³
2 personen 2.275 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Eneco tot Qurrent.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €415 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dit kan met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wons

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. energieleverancieractie.nl kan jij eenvoudig energieprijzen Wons vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruiksgegevens in, en kies rap de goedkoopste leverancier. Meer weten over een zeker contract? Selecteer dan de merkpagina. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vind vlug de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Reutum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wons?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Wons juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Wons? Op deze website vind jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Eneco, NLE, Pure Energie, Greenchoice en natuurlijk Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2300 kWh t/m 2950 kWh stroom en 1350 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: doorzoek zeker even de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wons. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande organisatie. Aan de hand daarvan tref je alle tarieven en extra regels (denk hierbij aan verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Dat vorige gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan meestal het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen een paar dagen voor de ingangsdatum, maar het kan ook best een paar dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Wons. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Ook incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “overstappen DELTA“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante manieren zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je het verbruik van energie reduceert kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Wons

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Wons en betaal minder voor gas en licht!