Energieleveranciers Wognum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wognum vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek exclusieve acties die men standaard niet bij o.a. Huismerk Energie en HVC kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij nuttige informatie en adviezen ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wognum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Wognum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en woning. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast hanteren veel organisaties een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €150 tot €290. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hengevelde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een aanzienlijk moeilijke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wognum april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Vervolgens tref jij een tabel met de beste energiemaatschappijen. Je treft eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Problemen bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op de site check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 675 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.025 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot en met MAIN Energie.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €465 per jaar.

Direct overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wognum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze zoekmachine kun jij meteen energieprijzen Wognum vergelijken. Voer je adres + gas/licht inschatting in en bekijk direct het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Bekijk dan site van de leverancier. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk eenvoudig de beste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Reitsum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wognum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Wognum april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Wognum? Op deze pagina vind jij een tabel met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Essent maar ook Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1550 kWh tot 3500 kWh stroom en 1100 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: check altijd de voorschriften van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Wognum. Zodra het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de gekozen organisatie. Hierin vind jij de geldige tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie oude energiecontract zal worden opgezegd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energieaanbieder. Normaliter gebeurt dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot twee weken na de overstap. De nieuwe aanbieder speelt de standen door aan jouw oude aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wognum. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook krijg jij de eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “opzeggen RENDO Netwerken“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op jouw woning of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Medemblik.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Holland.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je het verbruik van energie vermindert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Wognum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Wognum en betaal minder voor gas en licht!