Energieleveranciers Woerden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Woerden vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft meteen de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek speciale acties die men standaard niet bij bedrijven als E.ON of MAIN Energie kan scoren. Overstappen gaat gemakkelijk en snel. Op deze pagina bekijk je nuttige details en adviezen dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Woerden

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Woerden? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Daarnaast verstrekken de meeste maatschappijen een flinke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €85 tot €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Hendrik-Ido-Ambacht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een aardig ingewikkelde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Woerden mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarna volgt een resultatenpagina met relevante energiecontracten. Je treft onmiddellijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hierna bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 700 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare providers vergelijken. Van DELTA tot aan MAIN Energie.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €435 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Woerden

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. onze zoekmachine kun je moeiteloos energieprijzen Woerden vergelijken. Geef je woongegevens en ook gas/licht inschatting in en bekijk moeiteloos het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Klik dan op de merkpagina. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vind à la minute de duurzaamste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Reeuwijk afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Woerden?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Utrecht)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Woerden mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Woerden? Hieronder vind je een ranglijst van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Essent, NLE en natuurlijk Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent op basis van een verbruik van 2000 kWh tot 3950 kWh stroom en 1250 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: controleer zeker even de voorschriften van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Woerden. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende leverancier. Hierin vind je alle tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Je werkende pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe leverancier. Normaliter gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, maar het kan ook best twee weken na de overstap. De toekomstige aanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Woerden. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Voorts krijg jij een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “opzeggen Westland Infra“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen halen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Woerden.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, AWB, Remeha, Atag of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Utrecht.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Woerden

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Woerden en betaal minder voor gas en licht!