Energieleveranciers Wiuwert Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wiuwert vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle tijdelijke acties die men standaard niet bij bedrijven als Budget Energie of Powerpeers kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en rap. Hieronder vind jij nuttige aanwijzingen en handreikingen t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wiuwert

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Wiuwert? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van factoren als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Bovendien moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden de meeste leveranciers een vorstelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €165 t/m €215. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Hemmen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aanzienlijk complexe rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wiuwert mei 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan volgt een overzicht met relevante energiemaatschappijen. Jij kiest direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo gedaan. Advies nodig bij het invullen van jouw energieconsumptie? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van DELTA tot Oxxio.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €315 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wiuwert

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een goedkoop contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze tool kan je onmiddellijk energieprijzen Wiuwert vergelijken. Geef je woongegevens & verbruiksgegevens in, en bekijk rap de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaald pakket? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en signaleer snel de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Roodhuis afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Wiuwert?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Wiuwert mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wiuwert? Op energieleverancieractie.nl vind je een opsomming met meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, NLE, Essent, Eneco maar ook ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl met een verbruik van 2150 kWh t/m 3650 kWh stroom en 1400 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: controleer altijd de opgestelde regels van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wiuwert. Als het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de gekozen leverancier. In deze mail of brief zie je afgesproken prijzen en voorwaarden (denk aan verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Dat vorige energiecontract wordt beëindigd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande leverancier. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstap. Jouw toekomstige energiemaatschappij geeft dit door aan je voormalige maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Wiuwert. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Daarbij incasseer jij een eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “opzeggen Enexis“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Littenseradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Wiuwert

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Wiuwert en bespaar op gas en licht!