Energieleveranciers Roodhuis Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Roodhuis vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel tijdelijke welkomstkortingen die jij via de sites van onder andere E.ON en Innova Energie ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en is zo gepiept. Hieronder bekijk je bruikbare gegevens en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Roodhuis

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Roodhuis? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en locatie. Ook moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Verder bieden sommige bedrijven een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €95 tot €210. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Beringe.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een behoorlijk moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Roodhuis mei 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Hierna doorzoek je een opsomming met beschikbare energiebedrijven. Je ontdekt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo gedaan. Hulp nodig bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Op de site tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 675 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.025 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Vandebron.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €455 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Roodhuis

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door middel van onze speciale vergelijker kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Roodhuis vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruik in, en vind onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaald pakket? Bekijk dan de merkpagina. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en bekijk rap de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Kinnum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Roodhuis?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Roodhuis mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Roodhuis? Op energieleverancieractie.nl lees je een lijstje met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, NLE, Pure Energie, Essent, Greenchoice en natuurlijk ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2000 kWh – 3450 kWh stroom en 800 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: controleer zeker even de condities van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Roodhuis. Wanneer het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de gekozen aanbieder. Hierin tref je de kosten en condities (zoals leveringkosten, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Dat oude contract wordt beëindigd. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je verhuizen? Jij zult dan meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande leverancier. Gewoonlijk gebeurt dit iets voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energieleverancier geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Roodhuis. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Voorts ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “stroom van Qurrent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Bijna alle leveranciers doen hier aan mee. De bedrijven importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Littenseradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Roodhuis

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Roodhuis en betaal minder voor gas en licht!