Energieleveranciers Witteveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Witteveen vergelijken is kinderspel middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet via de website van aanbieders zoals E.ON en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Het oversluiten gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Op deze pagina vind jij praktische aanwijzingen en adviezen dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Witteveen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Witteveen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast schenken sommige organisaties een gulle welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €125 tot +/- €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hemelum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met best een gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Witteveen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna tref jij een tabel met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Hulp nodig bij het invullen van je gas & licht gebruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.925 kWh 600 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle bekende partijen vergelijken. Van DELTA tot en met UnitedConsumers.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €235 per jaar.

Een snelle overstap

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Witteveen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij onze tool kun jij à la minute energieprijzen Witteveen vergelijken. Vul jouw locatie & gas/licht inschatting in en bekijk eenvoudig de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en check à la minute de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Readtsjerk afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Witteveen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Witteveen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Witteveen? Op energieleverancieractie.nl vind je een tabel met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Essent, NLE, Pure Energie, Greenchoice maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, ENGIE, Powerpeers berekend met een consumptie van 2350 kWh t/m 2900 kWh stroom en 950 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: bekijk ten alle tijde de voorwaarden van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Witteveen. Nadat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieaanbieder. Daarin bekijk je de prijzen en condities (onder andere regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Het vorige contract wordt stopgezet. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf meestal het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. Normaliter doe je dit vlak voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Witteveen. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “opzeggen Liander“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste leveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Midden-Drenthe.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie reduceert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Witteveen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Witteveen en bespaar op gas en licht!