Energieleveranciers Readtsjerk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Readtsjerk vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek exclusieve acties die je niet via de website van bijv. Energiedirect.nl of NLE kunt gebruiken. Overstappen gaat handig en probleemloos. Hier vind je functionele toelichtingen en tips ter ondersteuning bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Readtsjerk

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Readtsjerk? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieconsumptie en locatie. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Tevens verstrekken veel maatschappijen een royale welkomstkorting voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €110 tot €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Bergschenhoek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Readtsjerk juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Daarop doorzoek je een overzicht met de meest voordelige energieleveranciers. Je vindt zo ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten gedaan. Advies nodig bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op deze pagina check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 625 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot aan UnitedConsumers.

Een lagere energierekening

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €335 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Readtsjerk

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Op basis van onze tool kan men probleemloos energieprijzen Readtsjerk vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en vind onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en bekijk ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Kinderdijk afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Readtsjerk?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Readtsjerk juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Readtsjerk? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een aantal van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, Essent, Eneco, NLE + Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie met een verbruik van 1750 kWh t/m 3250 kWh stroom en 800 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check uiteraard de opgestelde regels van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Readtsjerk. Nadat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de nieuwe energieleverancier. Hierin tref jij de overeengekomen kosten en regelgeving (bijvoorbeeld leveringkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Het huidige pakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” aanbieder. Gewoonlijk moet dit iets voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier stuurt de standen door naar de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Readtsjerk. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarnaast ontvangen jullie een eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “stroom van Pure Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle leveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Dantumadiel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Wat ook in opkomst is: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij de energievraag weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Readtsjerk

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Readtsjerk en bezuinig op gas en licht!