Energieleveranciers Wirdum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wirdum vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Huismerk Energie en HVC ontvangt. Overstappen gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Op deze website lees je nuttige feiten en tips dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wirdum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Wirdum? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroomverbruik en adres. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden sommige leveranciers een flinke welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €100 tot €215. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Hellendoorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is best een flinke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wirdum mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Daarna volgt een lijst met de beste energieleveranciers. Je treft snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is zo geregeld. Tips gebruiken bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hier bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 700 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot aan Pure Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €345 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wirdum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop pakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze tool kun je binnen no-time energieprijzen Wirdum vergelijken. Vul jouw locatie + verbruik in, en vind snel de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zekere aanbieder? Bekijk dan de merkpagina. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en bekijk snel de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Raerd afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wirdum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Wirdum mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wirdum? Op de site doorzoek jij een tabel met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, NLE, Vattenfall, Pure Energie maar ook Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio met een verbruik van 1550 kWh tot 2900 kWh stroom en 1050 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: doorzoek altijd de condities van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Wirdum. Zodra je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande aanbieder. Aan de hand daarvan lees jij afgesproken prijzen en bijkomende kosten (denk aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Het actuele contract wordt opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieaanbieder. Gewoonlijk doe je dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij communiceert dit weer richting de “vroegere” energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Wirdum. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Voorts incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “opzeggen Powerpeers“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Onder andere gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). De meeste energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Leeuwarden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je het verbruik van energie weet te verkleinen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wirdum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Wirdum en bespaar op gas en licht!