Energieleveranciers Winsum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Winsum vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle aantrekkelijke acties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld E.ON en Qwint kunt gebruiken. Overstappen gaat gemakkelijk en snel. Op energieleverancieractie.nl lees je praktische gegevens en tips ter ondersteuning bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Winsum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Winsum? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gas consumptie en adres. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energiekosten. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Tevens geven enkele bedrijven een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €160 tot €200. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Heijningen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met nogal een moeilijke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Winsum september 2023? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend doorzoek je een resultatenpagina met beschikbare energieleveranciers. Je vindt zo rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten rond gemaakt. Advies nodig bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 625 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.250 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Engie tot Qwint.

Besparen op je energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen mogelijk tot €505 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Winsum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij energieleverancieractie.nl kun je snel energieprijzen Winsum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusgas/licht inschatting in en zoek ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer details over een zekere aanbieder? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en achterhaal snel de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Purmerend afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Winsum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Winsum september 2023

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Winsum? Op deze pagina check je een ranglijst van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Greenchoice, NLE, Pure Energie, Vattenfall en ook Oxxio, Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 2500 kWh tot 3200 kWh stroom en 1150 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: controleer altijd de voorschriften van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Winsum. Zodra je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe energieaanbieder. Daarin vind jij de geldige tarieven en condities (denk hierbij aan regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Je oude gas & licht pakket zal worden opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energieaanbieder. Meestal gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij geeft dit door aan de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Winsum. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Daarnaast incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “opzeggen Essent“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante opties zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de maatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op het dak of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Littenseradiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie weet te beperken kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Winsum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Winsum en betaal minder voor gas en licht!