Energieleveranciers Wijster Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wijster vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel tijdelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Fenor of Powerpeers ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en rap. Hieronder lees je functionele details en tips bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wijster

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Wijster? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Bovendien hanteren de meeste bedrijven een royale welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €170 t/m €265. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Heerjansdam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een aanzienlijk gecompliceerde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wijster juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Dan volgt een opsomming met de beste energieleveranciers. Je selecteert direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Problemen bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Engie tot Vattenfall.

Vind het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €225 per jaar.

A la minute overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Wijster

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels onze speciale vergelijker kunnen jullie moeiteloos energieprijzen Wijster vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en kies meteen de goedkoopste aanbieder. Meer details over een bepaald contract? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vind binnen no-time de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Pieterzijl afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wijster?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Wijster juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Wijster? Op de site vind je een ranglijst van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Oxxio berekend met een consumptie van 1600 kWh – 3550 kWh stroom plus 1100 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: doorzoek zeker even de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Wijster. Als je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende maatschappij. In deze mail of brief bekijk jij de kosten en kleine lettertjes (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Jullie huidige energiecontract zal worden beëindigd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” maatschappij. Meestal wordt dit van je gevraagd iets voor de datum van overstap, echter soms ook tot een paar dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” aanbieder stuurt de standen door naar je voormalige energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Wijster. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon wijzigen. Daarbij incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “abonnementen van Endinet Groep“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energieleveranciers doen hier aan mee. De maatschappijen bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Midden-Drenthe.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je het verbruik van energie minimaliseert heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Wijster

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Wijster en bezuinig op gas en licht!