Energieleveranciers Wijnjewoude Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wijnjewoude vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel unieke acties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Essent of UnitedConsumers kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en rap. Op de site vind jij functionele toelichtingen en handreikingen ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wijnjewoude

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Wijnjewoude? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van aspecten als: energieconsumptie en adres. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Check maar eens jullie energie jaarrekening: verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook verstrekken sommige organisaties een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €130 tot €265. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Heerhugowaard.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een behoorlijk moeilijke rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wijnjewoude juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Daarop volgt een opsomming met de goedkoopste energiecontracten. Je ontdekt rap de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze website vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 750 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Anode Energie tot Leon Zeewolde.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Dit scheelt je zo €365 per jaar.

Gelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wijnjewoude

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kan je moeiteloos energieprijzen Wijnjewoude vergelijken. Voer je adres & verbruiksgegevens in, en zoek direct de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde leverancier? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en bekijk snel de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Pietersbierum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wijnjewoude?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Wijnjewoude juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Wijnjewoude? Op de site doorzoek jij een ranglijst van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Essent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco + Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE berekend met een consumptie van 2350 kWh tot 3550 kWh stroom en 900 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: doorzoek ten alle tijde de voorschriften van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Wijnjewoude. Zodra je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de aankomende aanbieder. In deze mail of brief tref je de prijzen en kleine lettertjes (onder andere energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je huidige energiecontract zal worden beëindigd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf meestal het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Dikwijls doe je dit iets voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstap. De toekomstige leverancier stuurt de standen door naar je voormalige maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wijnjewoude. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Ook krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “abonnementen van Westland Infra“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Veel leveranciers hebben dat in hun portfolio. De bedrijven kopen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Opsterland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw energieconsumptie kan verlagen heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Wijnjewoude

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Wijnjewoude en betaal minder voor gas en licht!