Energieleveranciers Pietersbierum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Pietersbierum vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle tijdelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere DELTA en Oxxio ontvangt. Het oversluiten gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op de site vind je bruikbare informatie en adviezen ten behoeve van het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Pietersbierum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Pietersbierum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energiekosten. Deze bepalen maar in kleine mate de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, netbeheerkosten, verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast bieden enkele leveranciers een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €165 tot +/- €215. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Beers NB.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Pietersbierum mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens vind je een opsomming met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is zo doorgevoerd. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna check je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 750 m³
2 personen 2.375 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Energieflex tot aan HVC.

Altijd de laagste prijs

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €405 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Pietersbierum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze speciale vergelijker kan je binnen no-time energieprijzen Pietersbierum vergelijken. Vul jouw locatie + verbruiksgegevens in, en vind meteen de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Klik dan op site van de leverancier. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vind ogenblikkelijk de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Jutrijp afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Pietersbierum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Pietersbierum mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Pietersbierum? Hieronder vind jij een aantal van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Essent, Eneco, Greenchoice, Vattenfall + ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio berekend met een consumptie van 2400 kWh tot 2900 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: achterhaal wel de voorschriften van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Pietersbierum. Als jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van de nieuwe energiemaatschappij. Hierin zie jij afgesproken prijzen en regelgeving (zoals verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Dat vorige gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe leverancier. In de meeste gevallen moet dit iets voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energieleverancier geeft dit door aan jouw oude energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Pietersbierum. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verlagen. Daarbij krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “vergelijk direct Vandebron“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Remeha, Atag, AWB, Nefit of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra jij de energievraag kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Pietersbierum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Pietersbierum en bezuinig op gas en licht!