Energieleveranciers Wijk en Aalburg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wijk en Aalburg vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle tijdelijke acties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Essent en Powerpeers kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en snel. Op energieleverancieractie.nl vind je praktische feiten en adviezen bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wijk en Aalburg

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Wijk en Aalburg? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien bieden flink wat leveranciers een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €85 tot €195. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Heemskerk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over best een flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wijk en Aalburg mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens check je een resultatenpagina met de meest voordelige energieleveranciers. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invullen van je gas & licht gebruik? Hier detecteer je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.775 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle erkende partijen vergelijken. Van Budget Energie tot Powerpeers.

Flink besparen op jouw energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €345 per jaar.

A la minute overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Wijk en Aalburg

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kun je moeiteloos energieprijzen Wijk en Aalburg vergelijken. Geef je woongegevens & gas/licht inschatting in en zoek ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en vind rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Pesse afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Wijk en Aalburg?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Brabant)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Wijk en Aalburg mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Wijk en Aalburg? Onder dit stukje vind je een ranglijst van veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Pure Energie, Essent, Greenchoice maar ook Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent op basis van een verbruik van 1950 kWh t/m 3050 kWh stroom en 1400 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: controleer altijd de opgestelde regels van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Wijk en Aalburg. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande energiemaatschappij. Hierin lees je de prijzen en condities (denk aan leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Je huidige gas & licht pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Meestal gebeurt dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw toekomstige leverancier stuurt de standen door naar jouw oude energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Wijk en Aalburg. Je ontvangt hiervan een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Ook ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “abonnementen van Vandebron“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zon en wind (energie). De meeste maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De organisaties halen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Aalburg.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw eigen verbruik minimaliseert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Wijk en Aalburg

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Wijk en Aalburg en bespaar op gas en licht!