Energieleveranciers Wijk aan Zee Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wijk aan Zee vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle aantrekkelijke welkomstkortingen die jij via de sites van aanbieders zoals De Vastelastenbond of Qurrent kunt gebruiken. Overstappen gaat handig en prettig. Hieronder bekijk je handige informatie en handreikingen bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wijk aan Zee

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Wijk aan Zee? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien bieden veel leveranciers een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €120 tot €205. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Heelweg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wijk aan Zee mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Aansluitend doorzoek je een opsomming met beschikbare energiemaatschappijen. Je selecteert handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Hulp nodig bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hierna detecteer je het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 700 m³
2 personen 2.300 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Clean Energy tot en met Innova Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €305 per jaar.

Direct overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wijk aan Zee

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze speciale vergelijker kan jij onmiddellijk energieprijzen Wijk aan Zee vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruik in, en selecteer rap het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en achterhaal ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Pernis afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Wijk aan Zee?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Wijk aan Zee mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Wijk aan Zee? Hier doorzoek jij een aantal van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Essent, NLE, Pure Energie, Vattenfall en natuurlijk Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Oxxio berekend met een consumptie van 1700 kWh t/m 3600 kWh stroom en 950 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: controleer ten alle tijde de condities van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Wijk aan Zee. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde maatschappij. In deze mail of brief bekijk jij de prijzen en bijkomende kosten (denk aan verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Dat huidige energiecontract wordt beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: ga je van woning wisselen? Jij zult dan dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energiemaatschappij. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier geeft dit door aan je voormalige energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wijk aan Zee. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verhogen. Ook krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “abonnementen van Qwint“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zon en wind (energie). De meeste maatschappijen maken hier graag gebruik van. De maatschappijen reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Beverwijk.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wijk aan Zee

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Wijk aan Zee en betaal minder voor gas en licht!