Energieleveranciers Wierden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wierden vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle unieke acties die men standaard niet bij o.a. De Vastelastenbond en MAIN Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat makkelijk en snel. Hieronder vind je nuttige aanwijzingen en adviezen t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wierden

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Wierden? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en locatie. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien hanteren veel organisaties een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €80 tot €275. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Hauwert.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een aardig moeilijke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wierden mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Vervolgens volgt een overzicht met relevante energiemaatschappijen. Je vindt zo onmiddellijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten gepiept. Problemen bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hier tref jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 1.875 kWh 675 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle landelijke providers vergelijken. Van Clean Energy tot Vandebron.

Besparen op de energienota

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €385 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Wierden

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan men eenvoudig energieprijzen Wierden vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruik in, en kies direct het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Klik dan op de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk meteen de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Papendrecht afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wierden?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Overijssel)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Wierden mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Wierden? Onder dit stukje lees je een aantal van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, NLE, Vattenfall, Greenchoice en ook Qurrent, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers berekend met een consumptie van 1700 kWh tot 3550 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van je energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: controleer uiteraard de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Wierden. Op het moment dat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de nieuwe leverancier. Daarin zie je de geldige tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Dat vorige contract zal worden beëindigd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe leverancier. Gewoonlijk gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 14 dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energiemaatschappij geeft dit door aan jouw “oude” energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Wierden. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Voorts ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “abonnementen van Leon Zeewolde“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste opties zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders bestellen windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Wierden.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Overijssel.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Wierden

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Wierden en betaal minder voor gas en licht!