Energieleveranciers Westerwijtwerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Westerwijtwerd vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle unieke acties die men standaard niet bij aanbieders zoals Energiedirect.nl en Vrijopnaam kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en zonder problemen. Op deze pagina vind jij bruikbare toelichtingen en tips bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Westerwijtwerd

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Westerwijtwerd? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: energieconsumptie en adres. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien hanteren de meeste bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €175 – €260. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Haren.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aanzienlijk gecompliceerde rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Westerwijtwerd juni 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Hierna vind je een lijst met beschikbare energie aanbieders. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Moeite bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op deze pagina vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.625 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle grote partijen vergelijken. Van Budget Energie tot en met Pure Energie.

Bekijk het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €335 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Westerwijtwerd

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. energieleverancieractie.nl kan men snel energieprijzen Westerwijtwerd vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruik in, en selecteer direct de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaald contract? Selecteer dan site van de leverancier. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek à la minute de beste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Oudorp afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Westerwijtwerd?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Westerwijtwerd juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Westerwijtwerd? Onder dit stukje vind je een opsomming met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, NLE, Eneco, Vattenfall, Greenchoice maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Qurrent, ENGIE gerekend met een verbruik van 2500 kWh tot 3200 kWh stroom en 750 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw huidige energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: achterhaal uiteraard de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Westerwijtwerd. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen organisatie. In deze mail of brief lees je alle tarieven en extra regels (onder andere verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je werkende energiepakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande maatschappij. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd iets voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energieleverancier speelt de standen door aan je voormalige energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Westerwijtwerd. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Ook ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “gas licht Coteq Netbeheer“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Loppersum.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, Atag, Remeha, AWB of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je jouw eigen verbruik weet te beperken levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Westerwijtwerd

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Westerwijtwerd en bespaar op gas en licht!