Energieleveranciers Haren Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Haren vergelijken gaat eenvoudig met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt meteen de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek aantrekkelijke welkomstkortingen die jij via de sites van aanbieders zoals De Vastelastenbond en Innova Energie kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat moeiteloos en is zo gepiept. Op deze pagina doorzoek jij toepasbare feiten en tips dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Haren

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Haren? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien gunnen veel organisaties een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €100 t/m €195. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Roelofarendsveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk moeilijke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Haren juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna tref jij een opsomming met relevante energiemaatschappijen. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Hieronder detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 675 m³
2 personen 2.450 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Anode Energie tot Qurrent.

Makkelijk besparen op energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €365 per jaar.

Gelijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Haren

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via onze zoekmachine kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Haren vergelijken. Voer je adres plusstoom/gas verbruik in en bekijk eenvoudig het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar website van de aanbieder. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vergelijk meteen de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Babyloniënbroek afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Haren?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Haren juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Haren? Onder dit stukje bekijk je een lijstje met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, NLE, Greenchoice, Vattenfall, Eneco en natuurlijk Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2450 kWh – 2700 kWh stroom plus 850 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: controleer wel de voorschriften van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Haren. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde maatschappij. Aan de hand daarvan lees jij de kosten en regelgeving (zoals netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Jullie lopende contract wordt beëindigd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: ga je verhuizen? Je moet dan zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige aanbieder. Normaliter wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, echter soms ook tot 15 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder speelt de standen door aan jouw oude energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Haren. Het is nog even wachten op een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Bovendien krijg jij een eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “Cogas kosten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders doen hier aan mee. De organisaties bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Haren.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Remeha, AWB, Atag of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij de energievraag kunt minderen zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Haren

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Haren en betaal minder voor gas en licht!