Energieleveranciers Westergeest Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Westergeest vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij bedrijven als Greenchoice of MAIN Energie kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en kost slechts een paar minuten. Hieronder vind je praktische aanwijzingen en support t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Westergeest

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Westergeest? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: verbruik (kWh en m3) en locatie. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Tevens bieden veel maatschappijen een hoge welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €105 tot €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hantumeruitburen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een behoorlijk moeilijke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Westergeest mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Dan volgt een opsomming met de goedkoopste energie aanbieders. Je treft moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten gepiept. Problemen bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Hieronder check je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke providers vergelijken. Van Essent tot aan Vandebron.

Besparen op je energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €475 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Westergeest

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. onze zoekmachine kun je binnen no-time energieprijzen Westergeest vergelijken. Geef je woongegevens & verbruiksgegevens in, en bekijk eenvoudig het goedkoopste contract. Meer info over een zekere leverancier? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en signaleer ogenblikkelijk de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Oudeschans afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Westergeest?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Westergeest mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Westergeest? Hier check je een opsomming met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Vattenfall, Essent, NLE, Greenchoice + Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1900 kWh tot 2600 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: controleer ten alle tijde de condities van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Westergeest. Wanneer het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe maatschappij. In dit schrijven tref je alle tarieven en condities (denk hierbij aan leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie werkende pakket wordt beëindigd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige energieaanbieder. Gewoonlijk doe je dit iets voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Westergeest. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens ontvang je een eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “gas licht Liander“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven halen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie vermindert kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Westergeest

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Westergeest en bespaar op gas en licht!