Energieleveranciers Hantumeruitburen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hantumeruitburen vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel exclusieve acties die men standaard niet bij onder andere Budget Energie en Qwint ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina lees je functionele toelichtingen en handreikingen voor het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hantumeruitburen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Hantumeruitburen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en locatie. Eveneens moet je verder kijken dan uitsluitend de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook hanteren veel maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €125 tot €270. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Rijswijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een behoorlijk gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hantumeruitburen april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien doorzoek je een opsomming met beschikbare energiemaatschappijen. Jij kiest eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten gepiept. Hulp nodig bij het schatten van jouw verbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 750 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.350 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle erkende partijen vergelijken. Van DELTA tot aan Powerpeers.

Vind het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €495 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hantumeruitburen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van onze tool kan jij eenvoudig energieprijzen Hantumeruitburen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusenergieverbruik in en kies à la minute de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zeker pakket? Bekijk dan site van de leverancier. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen op deze pagina en vergelijk snel de beste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Baambrugge afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Hantumeruitburen?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Hantumeruitburen april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Hantumeruitburen? Onder dit stukje vind je een ranglijst van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, Essent, NLE, Pure Energie, Greenchoice en natuurlijk Powerpeers, Oxxio, Qurrent, ENGIE, Budget Energie op basis van een verbruik van 2500 kWh t/m 3100 kWh stroom en 1150 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van je energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: bekijk zeker even de kleine lettertjes van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hantumeruitburen. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieleverancier. Daarin tref jij afgesproken prijzen en kleine lettertjes (onder andere netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Jullie werkende energiepakket wordt beëindigd. In de regel zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe maatschappij. Gewoonlijk moet dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij geeft dit door aan jouw oude maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Hantumeruitburen. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Daarbij ontvangen jullie een eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “Vrijopnaam kosten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De aanbieders importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Dongeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als je jouw eigen verbruik reduceert kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hantumeruitburen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Hantumeruitburen en bezuinig op gas en licht!