Energieleveranciers West-Terschelling Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in West-Terschelling vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel speciale acties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Clean Energy en MAIN Energie kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en gebruiksvriendelijk. Hieronder vind je functionele informatie en support ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier West-Terschelling

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in West-Terschelling? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de energienota. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens geven de meeste maatschappijen een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €185 tot €230. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Haler.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een aardig ingewikkelde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in West-Terschelling mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Daarna check je een resultatenpagina met relevante energie aanbieders. Je treft snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Tips gebruiken bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hieronder check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 700 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan MAIN Energie.

Flink besparen op jouw energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €255 per jaar.

Gelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in West-Terschelling

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Via onze tool kan men rap energieprijzen West-Terschelling vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusgas/licht inschatting in en kies meteen het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zeker pakket? Ga dan verder naar de merkpagina. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en vind direct de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Oudehaske afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in West-Terschelling?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in West-Terschelling mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in West-Terschelling? Op energieleverancieractie.nl check je een lijstje met veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, Essent en ook Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE met een verbruik van 2400 kWh tot 3550 kWh stroom en 700 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: doorzoek wel de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in West-Terschelling. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde organisatie. Hierin tref je alle tarieven en kleine lettertjes (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Het actuele gas & licht pakket zal worden beëindigd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande maatschappij. Gewoonlijk dien je dit te doen iets voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe aanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in West-Terschelling. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verlagen. Tevens ontvang je een eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “gas licht Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle leveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Terschelling.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in West-Terschelling

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in West-Terschelling en bespaar op gas en licht!