Energieleveranciers Weert Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Weert vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke aanbiedingen die men standaard niet bij bijv. Greenchoice en Pure Energie kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat makkelijk en probleemloos. Hieronder bekijk je praktische informatie en adviezen voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Weert

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Weert? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en locatie. Uiteraard moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, leveringkosten: het telt allemaal mee. Verder verstrekken flink wat aanbieders een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €145 – €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Grou.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over nogal een complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Weert juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Nadien vind je een tabel met de goedkoopste energie aanbieders. Je vindt zo onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is kinderspel, het is snel geregeld. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw verbruik? Hier vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 625 m³
2 personen 2.300 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot HVC.

Besparen op je energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €495 per jaar.

A la minute overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Weert

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van onze tool kunnen jullie à la minute energieprijzen Weert vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en zoek probleemloos het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en achterhaal eenvoudig de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Otterlo afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Weert?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Limburg)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Weert juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Weert? Nu check je een ranglijst van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Eneco maar uiteraard ook Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Qurrent, Powerpeers gerekend met een verbruik van 2050 kWh – 2650 kWh stroom en 1200 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw huidige energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: doorzoek zeker even de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Weert. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van de geselecteerde energiemaatschappij. In dit schrijven tref jij alle tarieven en bijkomende kosten (onder andere verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw lopende energiepakket zal worden beëindigd. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige maatschappij. Dikwijls dien je dit te doen iets voor het moment van overstappen, echter soms ook tot twee weken na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Weert. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon wijzigen. Daarnaast incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “gas licht Allure Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Weert.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Limburg.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag weet te verkleinen kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Weert

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Weert en bespaar op gas en licht!