Energieleveranciers Wateringen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wateringen vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle exclusieve kortingsacties die jij via de sites van aanbieders zoals DELTA of Vrijopnaam kan scoren. Overstappen van energie gaat simpel en zonder problemen. Hieronder vind jij bruikbare toelichtingen en adviezen ter ondersteuning bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wateringen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Wateringen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder bieden sommige organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €140 tot €210. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Gronsveld.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een complexe rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wateringen april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Hierna vind je een lijst met de beste energie aanbieders. Je treft moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time gepiept. Tips gebruiken bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Anode Energie tot aan Oxxio.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €325 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wateringen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van onze speciale vergelijker kan men direct energieprijzen Wateringen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruiksgegevens in, en zoek moeiteloos het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en check meteen de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Ossendrecht afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Wateringen?

 1. Geef jouw postcode door (Zuid-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Wateringen april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Wateringen? Op deze website lees je een aantal van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, NLE, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall en natuurlijk Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Powerpeers op basis van een verbruik van 2250 kWh tot 2950 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: achterhaal wel de voorschriften van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Wateringen. Als je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe energiemaatschappij. Aan de hand daarvan vind je de prijzen en extra regels (bijvoorbeeld aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie actuele gas & licht pakket wordt stopgezet. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energieleverancier. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd vlak voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de overstapdatum. De nieuwe energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Wateringen. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Tevens ontvang je een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “stroom en gas van Westland Infra“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Westland.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een AWB, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij de energievraag minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Wateringen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Wateringen en bespaar op gas en licht!