Energieleveranciers Waskemeer Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Waskemeer vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bijv. Greenchoice of Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en rap. Hier vind je handige feiten en hulp ten behoeve van het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Waskemeer

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Waskemeer? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van factoren als: energieconsumptie en locatie. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien geven enkele aanbieders een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €150 – €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Groenlo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een aardig flinke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Waskemeer mei 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Daarna vind je een tabel met relevante energieleveranciers. Je vindt zo binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time gedaan. Tips gebruiken bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hierna bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.900 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Clean Energy tot aan MAIN Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €355 per jaar.

Razendsnel overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Waskemeer

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze speciale vergelijker kunnen jullie rap energieprijzen Waskemeer vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & stoom/gas verbruik in en kies snel de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaald pakket? Dat is te vinden in site van de leverancier. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vind eenvoudig de beste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Opperdoes afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Waskemeer?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Waskemeer mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Waskemeer? Op de site vind jij een opsomming met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Essent, Vattenfall, NLE maar uiteraard ook Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent berekend met een consumptie van 1700 kWh – 2700 kWh stroom plus 1000 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: check wel de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Waskemeer. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe leverancier. In deze mail of brief tref je afgesproken prijzen en regelgeving (denk aan vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kan je kosteloos en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw lopende pakket zal worden beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Doorgaans gebeurt dit een paar dagen voor de overstapdatum, echter soms ook tot 2 weken na de overstap. Jouw aanstaande energiemaatschappij geeft dit door aan de “vroegere” energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Waskemeer. Je kunt rekenen op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Daarnaast incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “stroom en gas van Vandebron“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken opties zijn wind en zon (stroom). Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Ooststellingwerf.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een AWB, Vaillant, Atag, Intergas of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Waskemeer

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Waskemeer en betaal minder voor gas en licht!