Energieleveranciers Wagenborgen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wagenborgen vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel unieke welkomstacties die jij via de sites van onder andere Energiedirect.nl of Leon Zeewolde kan scoren. Overstappen van energie gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina vergaar je bruikbare informatie en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wagenborgen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Wagenborgen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en adres. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar in kleine mate de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast geven enkele bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €145 tot €260. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Gorssel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een behoorlijk ingewikkelde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wagenborgen juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Vervolgens tref jij een overzicht met beschikbare energie aanbieders. Je ontdekt vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Problemen bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Hieronder vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.825 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.600 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 1.975 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van E.ON tot aan Qwint.

Makkelijk besparen op energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €295 per jaar.

Probleemloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wagenborgen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze tool kun jij eenvoudig energieprijzen Wagenborgen vergelijken. Geef je woongegevens en energieverbruik in en zoek vlug de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Dit vind je in site van de leverancier. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen op deze pagina en check eenvoudig de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Oosterwijtwerd afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wagenborgen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Wagenborgen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Wagenborgen? Op energieleverancieractie.nl vind jij een opsomming met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Essent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maar ook ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Qurrent, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 1650 kWh tot 2550 kWh stroom en 1150 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: doorzoek altijd de condities van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Wagenborgen. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energiemaatschappij. In deze mail of brief zie je de prijzen en voorwaarden (zoals aansluitkosten, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Het oude contract wordt beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige aanbieder. In de meeste gevallen dien je dit te doen zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” energieaanbieder geeft dit door aan je voormalige leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Wagenborgen. Ze sturen jou hiervan een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bijstellen. Daarbij incasseer je een eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “stroom en gas van Eneco“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante manieren zijn zonnestroom en windenergie. De meeste maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders bestellen zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Delfzijl.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Wagenborgen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Wagenborgen en bespaar op gas en licht!