Energieleveranciers Waalwijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Waalwijk vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van bedrijven als Allure Energie en Innova Energie kan scoren. Het oversluiten gaat moeiteloos en is zo gepiept. Hier vind je praktische aanwijzingen en adviezen ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Waalwijk

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Waalwijk? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woning. Ook moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten: het telt allemaal mee. Verder gunnen veel leveranciers een gulle welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €105 tot +/- €255. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Glimmen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een behoorlijk gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Waalwijk mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Aansluitend check je een tabel met de goedkoopste energie aanbieders. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hier bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 675 m³
2 personen 2.450 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Essent tot en met Leon Zeewolde.

Bekijk het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen mogelijk tot €265 per jaar.

Direct overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Waalwijk

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Middels onze speciale vergelijker kan je onmiddellijk energieprijzen Waalwijk vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruik in, en kies rap de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaald pakket? Selecteer dan site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen die je hiernaast ziet en bekijk snel de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Oosterbierum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Waalwijk?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Brabant)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Waalwijk mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Waalwijk? Op deze pagina check je een opsomming met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, NLE, Greenchoice, Vattenfall maar uiteraard ook Oxxio, Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1900 kWh – 3350 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: controleer ten alle tijde de voorwaarden van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Waalwijk. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieaanbieder. In dit schrijven tref jij de prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Het actuele gas en stroom pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energieaanbieder. Gewoonlijk gebeurt dit vlak voor de datum van overstap, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Waalwijk. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Daarnaast krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “beoordeling Endinet Groep“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste leveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven halen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Waalwijk.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een AWB, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Brabant.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Waalwijk

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Waalwijk en bespaar op gas en licht!