Energieleveranciers Vlieland Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Vlieland vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet snel de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle unieke acties die je niet via de website van bijv. Greenchoice en UnitedConsumers kan afsluiten. Het oversluiten gaat makkelijk en is zo gepiept. Hier vind jij toepasbare informatie en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Vlieland

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Vlieland? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en woning. Daarnaast moet je verder kijken dan uitsluitend de energiekosten. Dit bepaalt slechts ten dele de energienota. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens gunnen veel organisaties een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €185 tot +/- €265. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Gastel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aardig gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Vlieland juli 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Daarna check je een opsomming met de meest voordelige energiebedrijven. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Problemen bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl tref jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 600 m³
2 personen 2.300 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.250 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot Qurrent.

Makkelijk besparen op energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Dit scheelt je zo €225 per jaar.

A la minute overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Vlieland

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze zoekmachine kun je meteen energieprijzen Vlieland vergelijken. Vul jouw locatie en ook energieverbruik in en zoek eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar site van de leverancier. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en vergelijk meteen de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Oentsjerk afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Vlieland?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Vlieland juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Vlieland? Op energieleverancieractie.nl check je een lijstje met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Essent, Vattenfall, NLE en natuurlijk Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio gerekend met een verbruik van 1900 kWh tot 4400 kWh stroom en 700 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Vlieland. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde maatschappij. In deze mail of brief vind je alle tarieven en bijkomende kosten (denk aan opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Dat huidige energiecontract wordt beëindigd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je van woning wisselen? Jij zult dan meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energieleverancier. In de regel moet dit een paar dagen voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige leverancier geeft dit door aan je voormalige leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Vlieland. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Bovendien krijgen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “review Westland Infra“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Het gros van de maatschappijen doen hier aan mee. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Vlieland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een AWB, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Vlieland

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Vlieland en betaal minder voor gas en licht!